برای خرید گوشت گوسفندی سالم ابتدا باید به رنگ گوشت توجه کنیم که بسته به سن و تولد حیوان فرق میکند. رنگ گوشت گوسفند جوانتر معمولا روشنتر از گوسفند مسنتر است. گوشت بره معمولا قرمز روشن است و رگههایی از چربی که به سفیدی میزند دارد. اگر رنگ گوشت تیره شده و به رنگ های سبز، قهوه ای، خاکستری و سیاه تغییر کند یعنی فاسد شده است. و وجود لکههای سیاه، سفید و یا سبز بر روی گوشت از علائم فاسد بودن آن است.
سطح گوشت گوسفند باید بی عیب و کاملا صاف به نظر آید. در ضمن مراقب باشید بافت گوشت نرم، لزج و سست نشده باشد، زیرا نشان دهنده فساد گوشت و ماندگی گوشت است. وقتی انگشتتان را روی گوشت فشار میدهید، نباید حالت اسفنجی داشته باشد. هرچه گوشت مرمریتر باشد، لذیذتر و دارای طعم بهتری خواهد بود. چنین گوشتی از گوشتهای لاغر، خوش طعم تر هستند. زیرا چربی موجود در گوشت، خوراک را خوشمزه تر میکند. و گوشت گوسفندی نباید دارای ذرات خارجی، لکه های ناشی از ضربه یا قارچ زدگی و یا آثار سوختگی بر اثر انجماد باشد. لکه های ناشی از قارچ زدگی رنگی است و لکه های ناشی از انجماد سفید گچی تا خاکستری می باشند.
نکته ی دیگری که مهم است هنگام خرید گوشت گوسفندی توجه کنید به بسته بندی آن و تاریخ تولید و انقضا آن است، و نحوه بسته بندی آن خیلی مهم است، وقتی میبینید که گوشت در بسته بندیهای فروشگاه، بسیار آبدار است، این گوشت بیکیفیت و فاسد است. بنابراین از خرید آن امتناع کنید. بسته بندی گوشت قرمز باید به گونه ای باشد که رنگ و ظاهر طبیعی گوشت را حفظ کرده و مانع از خشک شدن، تبخیر سطحی، فساد و آلودگی شود. گوشت بسته بندی شده باید طعم و بوی گوشت تازه را داشته باشد و فاقد خونابه و ذرات خارجی باشد. از گوشت نباید هیچ نوع بوی غیرطبیعی مانند ترشیدگی، تعفن و یا گندیدگی حس شود. این یعنی گوشت در حال فساد است.
همیشه باید به نگهداری گوشت، به ویژه در تابستان، توجه کنید. گوشت باید در دمای 7- درجه سلسیوس نگهداری شوند. در ضمن انجماد سریع و در فریزر با دمای زیر 18- درجه سانتیگراد، بهترین روش انجماد گوشت است. و مدت زمان مجاز برای نگهداری گوشت چرخ کرده در یخچال ۲ روز و در فریزر ۳ ماه است.